Sonkás-pórés cannelloni

Sonkás-pórés cannelloni

Ne tolongjunk - jut itt mindenkinek!

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 szál nagyobb póréhagyma
  • 3 dl húsalaplé
  • 8.5 dkg főtt sonka
  • 8 db cannelloni tészta
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál mustár
  • 5 dkg reszelt sajt
  • só, bors
  • 8.5 dkg zsemlemorzsa
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A karikára vágott pórét a húsalaplében puhára főzzük (kb. 5 perc), majd lecsepegtetjük és összekeverjük a felvágott sonkával. Az alaplét félretesszük.

A cannellonikat megtöltjük a keverékkel és egy hőálló edénybe tesszük. Az alaplét összekeverjük a tejföllel, a mustárral és a sajt nagyobbik részével. Sózzuk, borsozzuk, majd a tésztára öntjük.

A tésztát megszórjuk a zsemlemorzsával és a maradék sajttal, és a sütőben aranybarnára sütjük.