Sonkás-zöldséges kalászkoszorú recept

Sonkás-zöldséges kalászkoszorú
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Andi

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
3214

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Laktató, finom kelt tésztás fogás, ami a hűtőben talált maradékok felhasználásával készült.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 2.5 dkg élesztő
  • 1 tk cukor
  • 2.5 dl tej
  • 2 kk só
  • 5 dkg margarin

Töltelékhez:

  • 1 db zöldfűszeres tömlős sajt
  • 1 nagy csipet só
  • 1 csipet őrölt szerecsendió vagy bors
  • 10 dkg sonka
  • 1 csésze zöldborsó (csésze=2,5 dl)
  • 1 nagy fej lilahagyma
  • 0.5 doboz kukorica
  • 1 kis csokor metélőhagyma
  • 10 dkg trappista sajt

Kenéshez:

  • 2 db tojás sárgája

Szóráshoz:

  • 1 ek szezámmag

Átgőzöléshez:

  • 2 ek tej

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.

A lisztet egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfutott élesztőt, a sót, a szobahőmérsékletű margarint.

Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

A zöldségeket alaposan megtisztítjuk. A borsót megfőzzük, ha konzervet használunk, azt csak öblítsük át. A lilahagymát és a sonkát kockázzuk fel.

A metélőhagymát vágjuk apróra. A kukoricát mossuk át és hagyjuk lecsepegni.

A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk és vékonyra, téglalap alakúra elnyújtjuk. Megkenjük a tömlős sajttal. Óvatosan meghintjük sóval, szerecsendióval. Egyenletesen rászórjuk a lilahagymát, a sonkát, a borsót, a kukoricát, végül a metélőhagymát. Ráreszeljük a trappista sajtot. A hosszabbik oldaláról kezdve feltekerjük, mint a bejglit. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, koszorúba hajtva, a két végét összeigazítva. Egy nagyobb méretű, éles ollóval kb. 2 cm-ként 45 fokos szögben bevágjuk a koszorút kb. a tészta 2/3-áig. Így kapjuk meg a koszorún a kalászkákat. Az egyik kalászkát jobbra, a másikat balra fordítjuk. A tészta tetejét megkenjük a tojások sárgával és szórunk rá kevéske szezámmagot. Meleg helyen még további 40 percet kelesztjük. 180 fokon 25 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.

A sütőből kivéve a tetejükre csorgatunk kevéske tejet és konyharuhával letakarva hagyjuk 10 percet átgőzölni.


Sonkás-zöldséges kalászkoszorú recepthez kapcsolódó receptek

Sonkás-zöldséges kalászkoszorú

Sonkás-zöldséges kalászkoszorú

Laktató, finom kelt tésztás fogás, ami a hűtőben talált maradékok felhasználásával készült.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés