Sonkás alagút recept
Beküldő: terzsi Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
A recept hozzávalói ( személyre)
- 1 nagy tubus majonéz
- 3 dl tejföl
- 1 db húsleves kocka
- 0.5 csomag zselatin
- 4 db főtt tojás
- 2 db csemegeuborka
- 1 db főtt sárgarépa
- 10 dkg párizsi
- 6 szelet gépsonka
- 2 db virsli
Elkészítés
Elkészítés: A sárgarépát megfőzzük. A tejfölt majonézzel összekeverjük, a tojást, az uborkát, a sárgarépát, és a párizsit kis kockára vágjuk. 1 dl vízben felfőzzük a húsleveskockát, feloldjuk benne a zselatint. Amikor kissé lehűlt az előbbi masszával összekeverjük.
Őzgerinc formát folpackkal kibélelünk, és 3 szelet sonkát beleterítünk. A tejfölös massza felét beleöntjük, majd hosszában ráfektetjük a virsliket, óvatosan ráöntjük a maradék masszát, és betakarjuk 3 szelet sonkával. Hűtőben néhány óra alatt megdermesztjük, majd felszeletelve tálaljuk.