Sonkás fánk áfonyás tormahabbal recept

Sonkás fánk áfonyás tormahabbal

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
fpanda

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
1703

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Receptünk a Kalocsai Paprika Zrt. receptversenyére 2009-ben írtuk. A recept megjelent a "Kalocsai, ahogy Én szeretem szakácskönyv " 8. oldalán. Recept fotó: Hajdrák Tímea

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A fánkhoz:

  • 30 dkg főtt burgonya
  • 30 dkg liszt
  • 4 dl tej
  • 1 db tojás
  • 2 dkg élesztő
  • 3 dl olaj

A töltelékhez:

  • 3 evőkanál tejföl
  • 20 dkg füstölt sonka

Az áfonyás tormahabhoz:

  • 2 evőkanál frissen reszelt torma
  • 2 evőkanál áfonyalekvár
  • 2 evőkanál tejszín

Elkészítés

A főtt burgonyát áttörjük, összegyúrjuk a liszttel, a langyos tejben felfuttatott élesztővel és a tojással.

Megsózzuk, és annyi langyos tejjel gyúrjuk össze, hogy kemény tésztát kapjunk. Jól kidolgozzuk, és letakarva, langyos helyre téve megkelesztjük.

Félujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, egyik felére tejföllel elkevert, apróra vágott füstölt sonka halmokat teszünk, egyenlő távolságra. Ráhajtjuk a tészta másik felét, egy kicsit lenyomkodjuk, majd fánkszaggatóval, a tölteléket a közepére helyezve, kiszúrjuk. Ezután langyos helyen 15 percig pihentetjük, majd forró olajban megsütjük.

Az áfonyás tormahabhoz az áfonyalekvárt összekeverjük a tormával, valamint a tejszínnel, és habverővel felverjük, a sonkás fánkok mellé kínáljuk.


Sonkás fánk áfonyás tormahabbal recepthez kapcsolódó receptek

Sonkás fánk áfonyás tormahabbal

Sonkás fánk áfonyás tormahabbal

Receptünk a Kalocsai Paprika Zrt. receptversenyére 2009-ben írtuk. A recept megjelent a "Kalocsai, ahogy Én szeretem szakácskönyv " 8. oldalán. Recept fotó: Hajdrák Tímea

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés