Sonkás kelbatyu - sonkával töltött kelkáposzta recept

Sonkás kelbatyu - sonkával töltött kelkáposzta
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

25 perc

Megnézték:
530

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A kelkáposzta gazdag kalciumban, magnéziumban, C-K, és B6 vitaminban. Amire nagy szükségünk van, főleg télen, ráadásul koleszterin csökkentő, antioxidánsokban gazdag. Variálhatósága végtelenül sokoldalú. Nagyon ízletes, szeretjük.

4 személyre

  • 12 db kelkáposztalevél
  • 40 dkg darált hús vegyesen (marha sertés)
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db póréhagyma
  • 1 db kaliforniai paprika
  • só, bors
  • 10 dkg füstölt sonka
  • 1 db tojás
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 15 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 kis csokor petrezselyem

Elkészítés

A káposztaleveleket megmossuk és forrásban lévő sós vízben pár percig főzzük. A sonkát apróra vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk és a kimagozott paprikával együtt apró kockára vágjuk. A póréhagyma fehér részét szintén apróra vágjuk. Serpenyőben felforrósítunk 2 evőkanál olajat. A sonkát, a répát, hagymát, paprikát kicsit megpirítjuk benne. Picit sózzuk, de a sonka miatt nem biztos hogy kell, borsozzuk, petrezselyemzölddel gazdagítjuk a színe miatt is.

Ha kihűlt a tojást is hozzáadjuk, és a darált hússal összedolgozzuk. Ha lágy lenne, még morzsát is keverhetünk bele. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A káposztalevelek vastag levélnyelét éles késsel kivágjuk. Két levelet egymással szembe állítva összeillesztünk úgy hogy takarják egymást, és megtöltjük egy kis gombóc hússal. A csúcsát megtekerjük óvatosan, és zsineggel összekötjük és megolajozott tepsibe állítjuk.

Amikor a 6 db batyu elkészült, meglocsoljuk a maradék olívaolajjal, mindegyikre helyezünk 1 db szalonnacsíkot, amit előtte beirdaltunk. Sütőben kb. 20-25 percig 160 majd 190 fokon sütjük alsó felső sütésen.Joghurtos kelcsíkkal tálaltam,formákba öntve. Szalonnával díszítettem.


Sonkás kelbatyu - sonkával töltött kelkáposzta recepthez kapcsolódó receptek

Sonkás kelbatyu - sonkával töltött kelkáposzta

Sonkás kelbatyu - sonkával töltött kelkáposzta

A kelkáposzta gazdag kalciumban, magnéziumban, C-K, és B6 vitaminban. Amire nagy szükségünk van, főleg télen, ráadásul koleszterin csökkentő, antioxidánsokban gazdag. Variálhatósága végtelenül sokoldalú. Nagyon ízletes, szeretjük.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés