Sonkás krumpli rudacskák recept

Sonkás krumpli rudacskák
3 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
ibi1950

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
2121

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 kg főtt burgonya
  • 15 dkg bármilyen sonka (lehet füstölt is, én fürdői füstölt sonkával készítettem)
  • 10 dkg húsos kolozsvári szalonna
  • 20 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • csipetnyi őrölt bors
  • 1 mokkáskanál delikát ételízesítő (só helyett)
  • zsír vagy olaj a kisütéshez

Elkészítés

A hámozott burgonyát nagyobb darabokra vágjuk, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, forrón összetörjük, vagy burgonyanyomón átnyomjuk. Amikor kihűlt hozzátesszük a sütőporral elkevert lisztet, a közben ledarált sonkát, a borsot, a tojást, és a közben apró kockákra vágott és kisütött szalonnát. Jól összegyúrjuk, és kis hengereket formálunk belőle. Kezünket megvizezve, és egy gyermekevőkanalat (ez lehet a mérce) is hideg vízbe mártva könnyen dolgozhatunk vele, rudakat formázunk.

Forró zsiradékban szép pirosra kisütjük. Különféle mártogatósokkal önálló étel lehet, de kitűnő köret, például vadas mellé. Ma főétel volt nálunk, majonézzel, ketchuppal, és fokhagymás tejföllel. Jó étvágyat kívánok hozzá!!


Sonkás krumpli rudacskák recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés