Sonkás tortellini tejszínes rókagomba mártással recept
Beküldő: Némethné Zsuzsa Nehézség: Elkészítési idő: 40 perc
Megnézték: |
Az ősz a rókagomba szezonja. Ausztriában is sok terem. Jómagam hoztam egy keveset, amit boltban vásároltam, mert nekem nincs szerencsém, hogy gombát találjak, no meg időm sincs erre. A finnek kedvence a sárga rókagomba, a kanttarelli, a (sok eső miatt).
- 20 dkg rókagomba
- 2 dl tejszín
- 1 db vöröshagyma
- 1 evőkanál vaj
- 2 gerezd kis fokhagyma
- só, bors
- 1 dl száraz fehérbor
- 6 db zsályalevél
- 1 teáskanál étkezési keményítő
Elkészítés
Kevés cukros vízben pár percet előfőzzük a gombát, majd leszűrjük, és öblintjük.
A vöröshagymát apróra vágjuk, és olajon megfuttatjuk, majd rádobjuk az aprított fokhagymát is. Kevés pirítás után a gombát hozzáadjuk, majd felengedjük a kevéske borral. Sózzuk, borsozzuk, puhára főzzük. A zsályalevelet felaprítjuk, és hozzákeverjük. Végül a tejszínt a keményítővel elkeverjük, és besűrítjük vele a rókagomba mártást. Forrón tálaljuk a kifőzött, és vajjal elkevert tortellinivel.