Az ősz a rókagomba szezonja. Ausztriában is sok terem. Jómagam hoztam egy keveset, amit boltban vásároltam, mert nekem nincs szerencsém, hogy gombát találjak, no meg időm sincs erre. A finnek kedvence a sárga rókagomba, a kanttarelli, a (sok eső miatt).
Kevés cukros vízben pár percet előfőzzük a gombát, majd leszűrjük, és öblintjük.
A vöröshagymát apróra vágjuk, és olajon megfuttatjuk, majd rádobjuk az aprított fokhagymát is. Kevés pirítás után a gombát hozzáadjuk, majd felengedjük a kevéske borral. Sózzuk, borsozzuk, puhára főzzük. A zsályalevelet felaprítjuk, és hozzákeverjük. Végül a tejszínt a keményítővel elkeverjük, és besűrítjük vele a rókagomba mártást. Forrón tálaljuk a kifőzött, és vajjal elkevert tortellinivel.