Sonkával-spenóttal töltött csirkemell recept

Sonkával-spenóttal töltött csirkemell
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
5057

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Push-up a pipinek - finom töltelékkel feldobva!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 4 db csirkemellfilé
  • 40 dkg spenót
  • 10 dkg pancetta
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 db lila hagyma
  • 20 dkg mascarpone
  • 4 dkg reszelt parmezán
  • só, bors

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A húsokon egy zsebszerű vágást ejtünk, majd félretesszük őket. A spenótot leforrázzuk, alaposan kinyomkodjuk belőle a vizet, majd apróra vágjuk.

Az apróra vágott pancettát az olaj felében aranybarnára pirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott lila hagymát, és kb. 3 perc alatt puhára pároljuk.

Hozzákeverjük a spenótot, a mascarponét és a parmezánt, majd sózzuk, borsozzuk, és félretesszük hűlni.

A sonkás-spenótos tölteléket a mellfiléken ejtett vágásba kanalazzuk, majd a húsokat 1-2 fogpiszkálóval összetűzzük, sózzuk, borsozzuk, és a maradék olajjal meglocsolva egy mélyebb tepsiben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük. Tálaláskor krumplipürét vagy zöldsalátát adhatunk hozzá.


Sonkával-spenóttal töltött csirkemell

Sonkával-spenóttal töltött csirkemell

Push-up a pipinek - finom töltelékkel feldobva!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés