Sonkával töltött pirog (orosz) recept

Sonkával töltött pirog (orosz)
2.5 8

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
blahunka Attiláné

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
2336

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez azért tökéletes, mert nem olajba sütjük, hanem sütőben, így egészségesebb is. Külföldön árulják, de itthon így elkészíthető, bármilyen töltelék illik hozzá.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 10 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál tejföl
  • 3 evőkanál víz
  • 2 csipet só

A töltelékhez:

  • 15 dkg sonka aprítóban darálva
  • 1 fej vöröshagyma aprítóban darálva
  • 2 evőkanál tejföl hozzáadva
  • pici mustár
  • só, bors
  • reszelt sajt

Elkészítés

A liszthez adjuk hozzá a sót, és morzsoljuk el vele a vajat. A tojással és a tejföllel kezdjük el gyúrni, és adjuk hozzá a vizet, hogy könnyen gyújtható legyen. Fóliában tegyük 1 napra a hütőbe. Másnap a tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk ki vékonyra és derelyeszaggatóva vágjunk négyzet alakú kockákra. Közepükre tegyünk egy kiskanál tölteléket. A széleket kenjük meg a felvert tojással és hajtsuk félbe.

Az így elkészült háromszögeket villával nyomkodjuk össze, és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. A tetejüket kenjük meg tojással, és 180 fokos sütőben süssük pirosra. Az elkészítő időbe nem számít bele, hogy egész napra hűtőbe tesszük, mivel összeállítod a tésztát az nem sok idő, és másnap készül el a pirog.


Sonkával töltött pirog (orosz) recepthez kapcsolódó receptek

Sonkával töltött pirog (orosz)

Sonkával töltött pirog (orosz)

Ez azért tökéletes, mert nem olajba sütjük, hanem sütőben, így egészségesebb is. Külföldön árulják, de itthon így elkészíthető, bármilyen töltelék…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Sonkával töltött pirog (orosz) recepthez

Ági - 2012. január 21.
Kedves Ibi! Nem tudom, hogy maradt ki, de a mennyisége kb. 20-25 dkg liszt.
thumb
ibi1950 - 2012. január 20.
Kedves Ági! A hozzávalókból kimaradt a liszt mennyisége. Üdv.: ibi
thumb
Receptvarázs - 2012. január 16.
Kedves Blahunka Attiláné, betettük a receptet a kategóriába!
thumb
blahunka Attiláné - 2012. január 14.
T. Receptvarázs csapata! Bejelöltem a nagy párost, de nem tette oda, kérném, megint hogy intézkedjenek.