Sonkával töltött pirog (orosz)

Sonkával töltött pirog (orosz)

Ez azért tökéletes, mert nem olajba sütjük, hanem sütőben, így egészségesebb is. Külföldön árulják, de itthon így elkészíthető, bármilyen töltelék illik hozzá.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 10 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál tejföl
  • 3 evőkanál víz
  • 2 csipet só

A töltelékhez:

  • 15 dkg sonka aprítóban darálva
  • 1 fej vöröshagyma aprítóban darálva
  • 2 evőkanál tejföl hozzáadva
  • pici mustár
  • só, bors
  • reszelt sajt
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A liszthez adjuk hozzá a sót, és morzsoljuk el vele a vajat. A tojással és a tejföllel kezdjük el gyúrni, és adjuk hozzá a vizet, hogy könnyen gyújtható legyen. Fóliában tegyük 1 napra a hütőbe. Másnap a tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk ki vékonyra és derelyeszaggatóva vágjunk négyzet alakú kockákra. Közepükre tegyünk egy kiskanál tölteléket. A széleket kenjük meg a felvert tojással és hajtsuk félbe.

Az így elkészült háromszögeket villával nyomkodjuk össze, és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. A tetejüket kenjük meg tojással, és 180 fokos sütőben süssük pirosra. Az elkészítő időbe nem számít bele, hogy egész napra hűtőbe tesszük, mivel összeállítod a tésztát az nem sok idő, és másnap készül el a pirog.