Sörben főtt oldalas recept

Sörben főtt oldalas
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

240 perc

Megnézték:
4473

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A sör jó oldala - az oldalas!

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1.2 kg csontos oldalas
  • 3.3 dl barna sör
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál reszelt citromhéj
  • 1 evőkanál szárított rozmaring
  • 0.25 kiskanál só
  • 0.25 kiskanál frissen őrölt bors
  • 6 db kisebb burgonya
  • 35 dkg bébirépa

Elkészítés

A húst egy nagyobb edénybe fektetjük. (Ha sütőben készítjük, egészben hagyjuk, ha főzzük, a csontok mentén darabokra vágjuk.) Hozzáöntjük a sört, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, a citromhéjat és a rozmaringot, majd sózzuk, borsozzuk, és 3-4 órára a hűtőbe tesszük.

A meghámozott krumplit és a bébirépát egy hőálló edénybe tesszük, a húst a zöldségágyra fektetjük, majd az egészet leöntjük a sörös marináddal.

Ezután lassú tűzön 3-4 órán át főzzük, vagy 170 °C-os sütőben, 3 órán át alufóliával letakarva, majd további fél órán keresztül alufólia nélkül sütjük.


Sörben főtt oldalas recepthez kapcsolódó receptek

Sörben főtt oldalas

Sörben főtt oldalas

A sör jó oldala - az oldalas!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Sörben főtt oldalas recepthez

Székely György - 2011. június 18.
Tisztelt RecVar! Nagyon, nagyon tetszik a sörben sült oldalas recipéje! Persze elkészíthető más alapanyaggal is. Javaslom például a borjúcsülköt! (Bár kissé nehéz beszerezni háztartás számára, kissé más az alapanyag tisztítása, enyhén különbözik az ízesítése - fűszerezése - pl. ajánlatos finomra vágott korianderlevéllel és bazsalikomlevéllel is megszórni kissé, ajánlatos némi száraz fehérbor a párolás elején - nem baj, ha a készítés végére elforr - s végül különbözik a tálalása és az ajánlott köret is. Szóval: ugyanolyan, csak egészen más). Szeretettel: Székely György.