Sörös-marhahúsos pite recept

Sörös-marhahúsos pite

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

110 perc

Megnézték:
1987

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A férfikedvencek mind benne vannak! Sörös is, marhahúsos is ez a pite.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1.5 kg marhaszegy
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • 2 evőkanál Worcester-szósz
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 5 dl marhahúsalaplé
  • 4 dl Guinness sör
  • 2 evőkanál liszt
  • 30 dkg csiperkegomba
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál tejszín

A tésztához:

  • 15 dkg vaj + a sütőformába
  • 1.6 dl víz
  • 37 dkg liszt
  • 0.5 kiskanál só

Elkészítés

A tésztához a vajat a vízzel nagy lángon felforraljuk, a tűzről levéve hozzákeverjük a lisztet és a sót, és belisztezett felületen addig gyúrjuk, míg lágy és rugalmas tésztát nem kapunk.

A 6 cm-es darabokra vágott húst forró olajban barnára pirítjuk, majd a serpenyőből kivéve félretesszük. Az apróra vágott hagymát és az összezúzott fokhagymát ugyanabban a serpenyőben 3-4 perc alatt puhára pároljuk.

Hozzáadjuk a paradicsomot és a Worcester-szószt, 1 percig főzzük, majd visszatesszük bele a húst, hozzáadjuk a cukrot, az alaplét és a sört, és kis lángon, fedő alatt 1 órán át főzzük.

Ezután fedő nélkül még addig főzzük, míg a hús teljesen meg nem puhul, majd a serpenyőből kivéve egy villával szinte szálakra bontjuk.

A lisztet a serpenyőbe szitáljuk, 2-3 perc alatt besűrítjük vele a tartalmát, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a

félbevágott gombát és a húst, átforgatjuk, majd hűtőbe tesszük, hogy lehűljön.

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A tésztát két részre osztjuk, és sütőpapíron 4 mm vastagságúra nyújtjuk, majd az egyik felével kibélelünk egy kivajazott kenyérsütőformát.

A húsos keveréket a tésztára kanalazzuk, majd a tészta másik felével beborítjuk. A széleket összezárjuk, a felesleges tésztát levágjuk. Megkenjük a tojással elkevert tejszínnel, majd 40-45 perc alatt aranybarnára sütjük.


Sörös-marhahúsos pite recepthez kapcsolódó receptek

Sörös-marhahúsos pite

Sörös-marhahúsos pite

A férfikedvencek mind benne vannak! Sörös is, marhahúsos is ez a pite.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés