Sörös páccal ízesített csülök recept

Sörös páccal ízesített csülök
3 10

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
blahunka Attiláné

Nehézség:

Elkészítési idő:

130 perc

Megnézték:
10594

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Pataki tálban készítettem, így nem kell előre megfőzni a kuktában.

5 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 db csülök
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 5 evőkanál olaj
  • só, bors
  • majoranna
  • köménymag
  • 3 dl sör

Elkészítés

Az összezúzott fokhagymából, sóból, borsból, majorannából, köménymagból az étolajjal és 2 dl sörrel páclevet készítünk. Jól megforgatom benne a csülköket, és a hütőben néhány órán át állni hagyom. Ezután a tepsibe rakom a csülköket, ráöntöm a páclevet, és a cserépedény fedelét ráteszem.

Eléggé sokáig kell párolni, hogy puha legyen, és a végén a maradék sörrel meglocsoljuk és ropogósra sütjük. Közben mellé teszünk hagymát felszeletelve, és a burgonyát is felszeleteljük. Így ezzel együtt még kb. 3/4 órán át pároljuk. Egyszerű az elkészítése, így érdemes kipróbálni.


Sörös páccal ízesített csülök recepthez kapcsolódó receptek

Sörös páccal ízesített csülök

Sörös páccal ízesített csülök

Pataki tálban készítettem, így nem kell előre megfőzni a kuktában.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés