Sörzselé recept

Sörzselé

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
1623

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Már a zseléről is - a sör jut az eszébe?

2 személyre

  • 5 dl világos sör (nem pilseni típusú)
  • 7 evőkanál cukor
  • 1 kiskanál agar-agar vagy 2 zselatinlap

Elkészítés

A sört a cukorral kis lángon főzni kezdjük. Ha zselatinlapot használunk, a lapokat néhány percre hideg vízbe áztatjuk.

A zselatint vagy az agaragart a sörhöz keverjük, és 30 percen keresztül, állandóan kevergetve, alacsony lángon forraljuk. A tűzről levéve hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük. Sajtokkal kitűnő.


Sörzselé

Sörzselé

Már a zseléről is - a sör jut az eszébe?

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés