Sós, burgonyás kifli recept
Beküldő: Dittke Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
Bableves, vagy gulyásleves mellé nagyon finom!
A recept hozzávalói ( személyre)
- 0.5 kg liszt
- 3 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 0.5 evőkanál só
- 10 dkg zsír
- 1 db közepes burgonya (főtt áttört)
- 1 db tojás + 1 a kenéshez
Elkészítés
Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. A hozzávalókat jól összedolgozzuk, majd 4 egyenlő részre osztjuk. Fél órát pihentetjük. Ezután kör alakúra sodorjuk, 4 cikket vágunk picit megkenjük olajjal és feltekerjük. Még negyed órát pihentetjük a tepszibe, tojással lekenjük és előmelegített sütőbe, 180 fokon sütjük. Meg lehet szórni öreg sóval, vagy köménnyel. A kifliket lehet tölteni darált sonkával, vagy pizza krémmel.
Sós, burgonyás kifli recepthez kapcsolódó receptek
Sós, burgonyás kifli
Bableves, vagy gulyásleves mellé nagyon finom!
Hozzászólások a(z) Sós, burgonyás kifli recepthez
b.Gizella - 2012. augusztus 15.
Zsuma - 2012. augusztus 15.
Lili - 2011. december 13.