Sós, burgonyás kifli recept

Sós, burgonyás kifli
5 7

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Dittke

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
4022

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Bableves, vagy gulyásleves mellé nagyon finom!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 0.5 kg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 0.5 evőkanál só
  • 10 dkg zsír
  • 1 db közepes burgonya (főtt áttört)
  • 1 db tojás + 1 a kenéshez

Elkészítés

Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. A hozzávalókat jól összedolgozzuk, majd 4 egyenlő részre osztjuk. Fél órát pihentetjük. Ezután kör alakúra sodorjuk, 4 cikket vágunk picit megkenjük olajjal és feltekerjük. Még negyed órát pihentetjük a tepszibe, tojással lekenjük és előmelegített sütőbe, 180 fokon sütjük. Meg lehet szórni öreg sóval, vagy köménnyel. A kifliket lehet tölteni darált sonkával, vagy pizza krémmel.


Sós, burgonyás kifli recepthez kapcsolódó receptek

Sós, burgonyás kifli

Sós, burgonyás kifli

Bableves, vagy gulyásleves mellé nagyon finom!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Sós, burgonyás kifli recepthez

b.Gizella - 2012. augusztus 15.
ell fogom készitteni
Zsuma - 2012. augusztus 15.
Hmmmm...! Ezt kipróbálom!
Lili - 2011. december 13.
Nagyon guszta, érzem az illatát.