Spagetthi carbonara recept

Spagetthi carbonara
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
1692

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Félkézzel - és félpénzzel

2 személyre

  • 2.5 dkg vaj
  • 10 dkg pancetta, vagy bacon
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 35 dkg spagetti
  • 2 db tojás
  • 4 dkg reszelt parmezán
  • 4 dkg reszelt pecorino sajt
  • só, bors

Elkészítés

A vajat közepes lángon felolvasztjuk, és hozzáadjuk a kockára vágott pancettát és a fokhagymát. (Ha a fokhagyma aranybarnára pirult, kivesszük.)

A spagettit lobogó sós vízben al dentére főzzük, leszűrjük és hozzáadjuk a pancettához.

A tűzről levéve hozzákeverjük a felvert tojásokat, a parmezán és a pecorino felét, és sózzuk, borsozzuk.

Alaposan összekeverjük, hogy a tojás bevonja a tésztát, megszórjuk a maradék sajttal, újból jól elkeverjük és tálaljuk.


Spagetthi carbonara

Spagetthi carbonara

Félkézzel - és félpénzzel

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Spagetthi carbonara recepthez

Czikó Györgyné - 2011. március 21.
Hellóka! Nagyon jónak tünik, biztosan kipróbálom, köszönöm az ötletet.