Spagetti ágyon paradicsomos húsgombóc recept

Spagetti ágyon paradicsomos húsgombóc
3 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
blahunka Attiláné

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
1244

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Olasz recept, gyorsan elkészíthető és másnap is finom!

3 személyre

  • 250 gr spagetti
  • 25 dkg marha és sertés hús darálva
  • 1 doboz sűrített paradicsom
  • 1 fej hagyma apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg feta sajt
  • 1 csipet szódabikarbóna
  • 0.5 csokor friss bazsalikom
  • só, bors
  • szőlőmagolaj

Elkészítés

Először elkészítem a húsgombócot.

2. A fokhagymát passzírozom, és hozzáadom a húshoz.

3. Sózom, borsozom, beleaprítom a sajt felét,és a szódabikarbónát majd jól összegyúrom/összedolgozom.

4. Gombócokat formázok belőle (pingpong-labda nagyságúakat), és felhasználásig, de min. fél órára, a hűtőbe teszem.

A hagymát apróra vágom, a maradék fokhagymákat vékonyan felszeletelem só bors bazsalikom sűrített paradicsommal elkeverem..

1. Egy nagyobb serpenyőbe, olajat hevítek közepesnél erősebb fokozaton.

2. Rádobom a hagymát és a fokhagymát, és üvegesre pirítom.

3. Sózom, borsozom, egy csipet bazsalikomot morzsolok bele,

4. Addig forralom, míg a fele el nem fő, ezután teszem bele a paradicsomot, és elkeverem.

5. A gombócokat egy serpenyőben, kevés olajon, körbesütöm minden "oldalán".

6. Majd a gombócokat óvatosan beleteszem a paradicsomszószba. Lefedem, és közepesnél alacsonyabb fokozaton párolom tovább.

7. Felteszem a vizet forrni, majd mikor felforrt, megsózom és kifőzöm benne a spagetti tésztát.

Mire a tészta megfő, a mártás, és a gombóc is elkészült.

8. Kiveszem a gombócokat, és a paradicsomszószba teszem .

A végén reszelt sajttal megszórjuk.


Spagetti ágyon paradicsomos húsgombóc recepthez kapcsolódó receptek

Spagetti ágyon paradicsomos húsgombóc

Spagetti ágyon paradicsomos húsgombóc

Olasz recept, gyorsan elkészíthető és másnap is finom!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés