Spagetti ágyon paradicsomos húsgombóc recept
Beküldő: blahunka Attiláné Nehézség: Elkészítési idő: 50 perc
Megnézték: |
Olasz recept, gyorsan elkészíthető és másnap is finom!
- 250 gr spagetti
- 25 dkg marha és sertés hús darálva
- 1 doboz sűrített paradicsom
- 1 fej hagyma apróra vágva
- 3 gerezd fokhagyma
- 10 dkg feta sajt
- 1 csipet szódabikarbóna
- 0.5 csokor friss bazsalikom
- só, bors
- szőlőmagolaj
Elkészítés
Először elkészítem a húsgombócot.
2. A fokhagymát passzírozom, és hozzáadom a húshoz.
3. Sózom, borsozom, beleaprítom a sajt felét,és a szódabikarbónát majd jól összegyúrom/összedolgozom.
4. Gombócokat formázok belőle (pingpong-labda nagyságúakat), és felhasználásig, de min. fél órára, a hűtőbe teszem.
A hagymát apróra vágom, a maradék fokhagymákat vékonyan felszeletelem só bors bazsalikom sűrített paradicsommal elkeverem..
1. Egy nagyobb serpenyőbe, olajat hevítek közepesnél erősebb fokozaton.
2. Rádobom a hagymát és a fokhagymát, és üvegesre pirítom.
3. Sózom, borsozom, egy csipet bazsalikomot morzsolok bele,
4. Addig forralom, míg a fele el nem fő, ezután teszem bele a paradicsomot, és elkeverem.
5. A gombócokat egy serpenyőben, kevés olajon, körbesütöm minden "oldalán".
6. Majd a gombócokat óvatosan beleteszem a paradicsomszószba. Lefedem, és közepesnél alacsonyabb fokozaton párolom tovább.
7. Felteszem a vizet forrni, majd mikor felforrt, megsózom és kifőzöm benne a spagetti tésztát.
Mire a tészta megfő, a mártás, és a gombóc is elkészült.
8. Kiveszem a gombócokat, és a paradicsomszószba teszem .
A végén reszelt sajttal megszórjuk.