Spagetti sárga paradicsommal recept

Spagetti sárga paradicsommal

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
320

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Kezdőknek is - gyors és egyszerű tésztaétel

2 személyre

  • 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 22 dkg sárga koktélparadicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.25 kiskanál csilipehely
  • nagy szemű só
  • 17 dkg capellini (spagetti vagy bucatini)
  • 7.5 dkg parmezán
  • 8 db bazsalikomlevél

Elkészítés

Felforrósítunk 3 evőkanál olajat, hozzáadjuk a paradicsomot, a vékony szeletekre vágott fokhagymát és a csilipelyhet, megsózzuk, és közepes lángon, lefedve 10-12 percig főzzük.

Amikor a paradicsomok megrepedeztek, enyhén megnyomkodjuk őket, hogy kiengedjék a levüket, majd átkeverjük a szószt, és felhasználásig félretesszük.

A tésztát 3 liter sós vízben 2 perc híján készre főzzük, majd 2,5 dl főzőlét félretéve leszűrjük, és a paradicsomos szószhoz adjuk.

Hozzáadunk 1,25 dl főzővizet, nagy lángon addig főzzük, míg a szósz be nem sűrűsödik, majd belekeverjük a maradék olajat, a reszelt parmezánt és a darabokra tépkedett bazsalikom felét, és a tésztát al dentére főzzük (ha szükséges, adunk még hozzá a főzővízből).

Tálaláskor megszórjuk a maradék bazsalikommal (esetleg pirított zsemlemorzsával), és ízlés szerint sózzuk.


Spagetti sárga paradicsommal recepthez kapcsolódó receptek

Spagetti sárga paradicsommal

Spagetti sárga paradicsommal

Kezdőknek is - gyors és egyszerű tésztaétel

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés