Spaghetti carbonara recept

Spaghetti carbonara
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

25 perc

Megnézték:
9822

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A klasszikus olasz!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2.5 dkg vaj
  • 10 dkg pancetta (vagy bacon)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 35 dkg spagetti
  • 2 db tojás
  • 4 dkg reszelt parmezán
  • 4 dkg reszelt pecorino sajt
  • só, bors

Elkészítés

A vajat közepes lángon felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott pancettát és a fokhagymát. Ha a fokhagyma aranybarnára pirult, kivesszük.

A spagettit lobogó sós vízben al dentére főzzük, leszűrjük és hozzáadjuk a pancettához.

A tűzről levéve hozzákeverjük a felvert tojásokat, a parmezán és a pecorino felét, és sózzuk, borsozzuk. Alaposan összekeverjük, megszórjuk a maradék sajttal, újból elkeverjük, majd tálaljuk.


Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara

A klasszikus olasz!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Spaghetti carbonara recepthez

virágom - 2017. július 14.
Gratulálok! Ez tényleg az eredeti recept! Végre nem egy tejszínes, sonkás tészta!