Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara

A klasszikus olasz!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2.5 dkg vaj
  • 10 dkg pancetta (vagy bacon)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 35 dkg spagetti
  • 2 db tojás
  • 4 dkg reszelt parmezán
  • 4 dkg reszelt pecorino sajt
  • só, bors
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A vajat közepes lángon felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott pancettát és a fokhagymát. Ha a fokhagyma aranybarnára pirult, kivesszük.

A spagettit lobogó sós vízben al dentére főzzük, leszűrjük és hozzáadjuk a pancettához.

A tűzről levéve hozzákeverjük a felvert tojásokat, a parmezán és a pecorino felét, és sózzuk, borsozzuk. Alaposan összekeverjük, megszórjuk a maradék sajttal, újból elkeverjük, majd tálaljuk.