Spagettisaláta recept

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Ilka

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
1802

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez ugyancsak kiváló nyári étel forró napokra, szinte főzés nélkül. (Kivéve persze a tészta).

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 csomag spagetti
  • 25 dkg főtt, füstölt tarja
  • 2 db piros pritamin paprika
  • 3 db csemege uborka (konzerv)
  • 2 dl tejföl
  • 1 tubus ketchup
  • 1 tubus majonéz

Elkészítés

Szokásos módon kifőzünk egy csomag spagettit, melyet előtte apróbb darabokra törünk. Összevágjuk vékony csíkokra, vagy kis kockákra (tetsszés szerint) a tarját, a paprikát és az uborkát. Egy tálban elkeverjük a telfölt, a kecthapot és a majonézt, majd beletesszük az aprózott zöldségeket.

A leszűrt, leöblített tésztát alaposan elkeverjük benne (ha túl sűrű lenne, tejföllel, vagy tejszínnel lehet hígítani a mártást). Fűszerezhetjük tetszés szerint sóval, fehér borssal, oregánóval, bazsalikommal, majd megszórjuk a sonkakockákkal, jól átforgatjuk, és irány a hűtő, hogy az ízek jól összeérjenek. Hidegen is kitűnő!


Spagettisaláta recepthez kapcsolódó receptek

A kép nem található/var/www/vhosts/www.receptvarazs.hu/

Spagettisaláta

Ez ugyancsak kiváló nyári étel forró napokra, szinte főzés nélkül. (Kivéve persze a tészta).

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés