Spanyol paradicsomos rizs recept

Spanyol paradicsomos rizs
3 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
4120

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az élvezetes egytálételhez serpenyőben rizst, különböző zöldségféléket és choriso kolbászt együtt párolunk. Meleg, aranysárga színét a kurkuma adja.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 300 ml tyúkhúsalaplé
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej lila hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db piros, húsú paprika
  • 20 dkg hosszú szemű rizs
  • 1 kiskanál kurkuma
  • 40 dkg darabolt konzerv paradicsom
  • só és fekete bors
  • 20 dkg choriso kolbász
  • 1 kis csomó zsálya
  • 15 dkg mélyhűtött zöldborsó

Elkészítés

Kis fazékban felforrósítjuk a húsalaplét, és egy nagy serpenyőben az olívaolajat.

A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és összevágjuk. A serpenyőbe tesszük és magas hőfokon, állandóan kevergetve 3 perc alatt puhára pároljuk.

Közben a paprikát megmossuk, félbevágjuk, kicsumázzuk, húsát nagyobb darabokra összevágjuk. A hagymához adjuk, beletesszük a rizst és a kurkumát, majd kevergetve 3 percig pirítjuk.

Hozzáadjuk a forró húsalaplét és a paradicsomot levével együtt; megsózzuk és megborsozzuk. Felforraljuk, alacsonyabbra állítjuk a hőfokot, lefedjük, és időnként megkevergetve 5 percig főzzük.

A kolbászt jó vastag karikákra vágjuk, a rizshez adjuk, és további 5 percig főzzük.

A zsályát megmossuk, összevagdossuk, és a zöldborsóval a rizshez adjuk. Megint felforraljuk, majd alacsonyabbra állítjuk a hőfokot, és 5 percig lassan főzzük, míg a rizs megpuhul és majdnem teljesen magába szívja a levet. Ha a rizst túl száraznak találjuk, öntsünk hozzá egy kis húsalaplét. Forrón tálaljuk.

Tipp:

Choriso kolbász helyett használhatunk paprikás szalámit is.

A recept tápértéke:

TÁPÉRTÉK EGY ADAGBAN: 411 kcal/1726 kJ energia, 53 g szénhidrát, 15 g fehérje,16 g zsír (ebből 4 g telített zsírsav), vitaminok:A-vitamin, B-vitaminok, C- és E-vitamin


Spanyol paradicsomos rizs

Spanyol paradicsomos rizs

Az élvezetes egytálételhez serpenyőben rizst, különböző zöldségféléket és choriso kolbászt együtt párolunk. Meleg, aranysárga színét a kurkuma adja.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Spanyol paradicsomos rizs recepthez

ilusmladen - 2011. április 19.
Hát igen , megprobálhatjátok , csak használjatok jó magyar kolbászt vagy szalámit !!!3 éve élünk itt , de az igazat megvallva nem esszük a spanyol szalámit , sem a kolbászt .Ize elég furcsa a magyar izekhez képest , ahogy férjem ( román származású)mondja : a magyar kolbász 1000-szer jóbb!!!!