Spanyol paradicsomos rizs

Spanyol paradicsomos rizs

Az élvezetes egytálételhez serpenyőben rizst, különböző zöldségféléket és choriso kolbászt együtt párolunk. Meleg, aranysárga színét a kurkuma adja.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 300 ml tyúkhúsalaplé
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej lila hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db piros, húsú paprika
  • 20 dkg hosszú szemű rizs
  • 1 kiskanál kurkuma
  • 40 dkg darabolt konzerv paradicsom
  • só és fekete bors
  • 20 dkg choriso kolbász
  • 1 kis csomó zsálya
  • 15 dkg mélyhűtött zöldborsó
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Kis fazékban felforrósítjuk a húsalaplét, és egy nagy serpenyőben az olívaolajat.

A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és összevágjuk. A serpenyőbe tesszük és magas hőfokon, állandóan kevergetve 3 perc alatt puhára pároljuk.

Közben a paprikát megmossuk, félbevágjuk, kicsumázzuk, húsát nagyobb darabokra összevágjuk. A hagymához adjuk, beletesszük a rizst és a kurkumát, majd kevergetve 3 percig pirítjuk.

Hozzáadjuk a forró húsalaplét és a paradicsomot levével együtt; megsózzuk és megborsozzuk. Felforraljuk, alacsonyabbra állítjuk a hőfokot, lefedjük, és időnként megkevergetve 5 percig főzzük.

A kolbászt jó vastag karikákra vágjuk, a rizshez adjuk, és további 5 percig főzzük.

A zsályát megmossuk, összevagdossuk, és a zöldborsóval a rizshez adjuk. Megint felforraljuk, majd alacsonyabbra állítjuk a hőfokot, és 5 percig lassan főzzük, míg a rizs megpuhul és majdnem teljesen magába szívja a levet. Ha a rizst túl száraznak találjuk, öntsünk hozzá egy kis húsalaplét. Forrón tálaljuk.