Spanyol tortilla–egy hagyományos étel recept

Spanyol tortilla–egy hagyományos étel
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
2264

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A tortilla a spanyol konyha egyik legjellegzetesebb fogása. Általában burgonyából,hagymából és tojásból készítik, és melegen kínálják salátával, önállófogásként. Gyakran a spanyol vendéglők bőséges tapas kínálatának is része.Az apró falatkákat kóstolgatva a hazaiak és a turisták a spanyol konyha szinte valamennyi specialitását élvezhetik. A helybéliek kedvenc étkei mellé jól csúszik a vörösbor – spanyolul vino tinto.
6 személyre

  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 dkg konzerv paradicsom darabolt
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 15 dkg zöldbab
  • 25 dkg burgonya (nem szétfövő)
  • 1 kiskanál oregánó
  • 12 közepes méretű tojás
  • 20 dkg zöldborsó
  • 4 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • frissen őrölt fekete bors, só

Elkészítés

Fejtsük ki és mossuk meg a zöldborsót. Tisztítsuk és mossuk meg a zöldbabot, majd vágjuk kb. 2 cm-es darabokra. A zöldbabot és a borsót főzzük meg külön sós vízben (10 perc), majd öntsük le róluk a vizet, és hagyjuk jól lecsöpögni.

Közben dörzsöljük tisztára a gombát. Vágjuk le a tönköket, majd a kalapokat szeleteljük fel vékonyan. Hámozzuk és mossuk meg a burgonyát, és ezt is szeleteljük vékonyra. Tisztítsuk meg a hagymát, és vágjuk apróra.

Forrósítsunk fel 1 evőkanál olajat egy serpenyőben. Pirítsuk benne a gombát kb. 10 percig. Sózzuk, borsozzuk. Verjünk fel 3 tojást, és öntsük a gombára. Süssük közepes hőfokon, amíg összeáll, majd fordítsuk meg és süssük aranysárgára. Tegyük félre és tartsuk melegen. Pirítsuk a burgonyát a hagymával együtt 1 evőkanál olajban kb. 10 percig. Verjünk fel 3 tojást, öntsük rá, és süssük addig, amíg összeáll. Fektessük a burgonyatortillát a gombatortillára. A leírt módon készítsünk egy-egy tortillát a borsóból és a zöldbabból is. Ezeket is fektessük rá a másik kettőre.

Keverjük össze egy lábosban a paradicsomot az oregánóval, és közepes hőfokon forrósítsuk fel. Ízesítsük sóval és borssal. Vágjuk 6 szeletre a tortillatortát, és tálaljuk a mártásra fektetve.

A recept tápértéke:

Adagonként: 29 g zsír, 22 g szénhidrát, 460 kcal (1918 kJ), 28 g fehérje


Spanyol tortilla–egy hagyományos étel

Spanyol tortilla–egy hagyományos étel

A tortilla a spanyol konyha egyik legjellegzetesebb fogása. Általában burgonyából,hagymából és tojásból készítik, és melegen kínálják salátával, önállófogásként. Gyakran a spanyol vendéglők bőséges tapas kínálatának is része.Az…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés