Spárgakrémleves

Spárgakrémleves

Tavaszi kötelező krémleves recept spárgából!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 20 szál tengelici spárga
  • 7.5 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 db tojássárgája
  • 1 evőkanál frissen aprított petrezselyem
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A megtisztított spárgát kevés forró sós vízben puhára főzzük (kb. 15-20 perc). A spárgák végét levágjuk és félretesszük, a többit kisebb darabokra vágjuk, és egy kevés főzőlével botmixerrel pürésítjük.

A maradék főzőlét felöntjük a tejjel. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a lisztet, és kis adagokban hozzáöntjük a tejes keveréket.

Hozzáadjuk a spárgapürét, ízlés szerint sózzuk, majd összeforraljuk (ne legyen túl sűrű, mert a tojássárgája még sűrűbbé teszi!).

Tálalás előtt a tojássárgájákat egy levesestálba ütjük, majd hozzáöntjük a forró levest, és alaposan összekeverjük. Végül hozzáadjuk a spárgafejeket, és megszórjuk friss petrezselyemmel.