Spárgás-sonkás pite recept

Spárgás-sonkás pite

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
2839

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nagyon szeretem a sós pitéket, így spárgaszezonban sokszor készítem el ezt a pitét.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók a tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj (hideg)
  • 1 db tojás
  • 1 mokkáskanál só
  • 1 evőkanál víz

A töltelékhez:

  • 1 csomag spárga
  • 10 dkg sajt
  • 15 dkg sonka
  • 2 dl tejföl
  • 4 db tojás
  • petrezselyemzöld
  • só, örőlt bors
  • szerecsendió

Elkészítés

Egy tálba beletenni a lisztet és a sót, majd összekeverni. Ezután hozzáadni a kockára vágott, hideg vajat.

Ujjbeggyel addig morzsolni, még finom morzsás massza lesz belőle.

Közepébe mélyedést nyomni, majd beleönteni a vízzel felvert egész tojást.

Végül gyors mozdulatokkal sima tésztává gyúrni. Ezután folpack fóliába csomagolni, majd 30 percre a hűtőszekrénybe tenni pihentetni.

A hűtőszekrényből kivett tésztát kicsomagolni, majd a tetejére szintén folpack fóliát tenni és piteforma nagyságúra kinyújtani.

Óvatosan a formába tenni, majd az alját villával megböködni. Sütőpapírt helyezni bele, majd megtölteni nehezékkel.(én rizzsel töltöttem meg)

Előmelegített sütőbe, 200 fokon 15-20 perc alatt elősütni, majd a sütőből kivéve eltávolítani a sütőpapírt a nehezékkel, és kicsit hűlni hagyni.

A spárgának a fás végét eltávolítani, majd ízlés szerinti méretűre feldarabolni. Enyhén sós, forrásba lévő vízbe először beletenni a szárakat és 2-3 percig főzni, majd hozzátenni a spárgafejeket és kb. 2 percig még együtt főzni. Ezután leszűrni és hideg vízbe leöblíteni.

Egy tálba beletenni a tejfölt, az egész tojásokat, az apróra vágott petrezselyemzöldet és az ízlés szerinti mennyiségű fűszereket. Ezután jó alaposan összekeverni, majd belekeverni a reszelt sajtot is.

A sonkát ízlés szerint feldarabolni.(én kisebb kockákra vágtam)

Az elősütött tésztára rápakolni a spárgát és a sonkát, majd óvatosan ráönteni az összekevert tejfölös-tojásos masszát.

Előmelegített sütőbe helyezni, majd közepes lángon 25-30 perc alatt készre sütni.

Tálalás előtt kicsit hűlni hagyni, majd felszeletelve tálalni. (hidegen is nagyon finom!!!!)


Spárgás-sonkás pite recepthez kapcsolódó receptek

Spárgás-sonkás pite

Spárgás-sonkás pite

Nagyon szeretem a sós pitéket, így spárgaszezonban sokszor készítem el ezt a pitét.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés