Spárgás lepény recept

Spárgás lepény

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
96

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az elkészült lepény melegen is, és hidegen is, egyaránt finom.

2 személyre

  • 1 csomag Tante Fanny pizzatészta
  • 1 csomag zöld spárga
  • 10 dkg mascarpone (v. krémsajt)
  • 2 evőkanál tejföl (20%-os)
  • 1 csokor kapor
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt színes bors (ízlés szerint)
  • 15 dkg füstölt sajt

Elkészítés

A spárgát hajlítsuk meg, törjük le a fás részét, majd mossuk meg, és alaposan csepegtessük le.

A füstölt sajt felét vágjuk fel vékony csíkokra, majd a maradékot reszeljük le.

A pizzatésztát csomagoljuk ki, és a szélétől kb. 2 cm-re rakjuk rá a vékonyra szeletelt sajtot, majd hajtsuk rá a tésztát, és az ujjunkkal kicsit nyomkodjuk le.

A mascarponéhoz (v. krémsajthoz) adjuk hozzá a reszelt sajtot, a tejfölt, az apróra vágott kaprot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és keverjük alaposan össze.

Ezután egyenletesen kanalazzuk rá a fűszeres krémet a pizzatésztára, majd rakjuk rá a spárgát is.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt süssük készre. (Én légkeverésnél 170 fokon, 40 percig sütöttem.)

A sütőből kivéve hagyjuk a lepényt hűlni, mielőtt tálalnánk.

Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk. Melegen és hidegen egyaránt finom.....


Spárgás lepény recepthez kapcsolódó receptek

Spárgás lepény

Spárgás lepény

Az elkészült lepény melegen is, és hidegen is, egyaránt finom.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés