Spárgás lepény recept
Beküldő: Gizi Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
Az elkészült lepény melegen is, és hidegen is, egyaránt finom.
- 1 csomag Tante Fanny pizzatészta
- 1 csomag zöld spárga
- 10 dkg mascarpone (v. krémsajt)
- 2 evőkanál tejföl (20%-os)
- 1 csokor kapor
- só (ízlés szerint)
- őrölt színes bors (ízlés szerint)
- 15 dkg füstölt sajt
Elkészítés
A spárgát hajlítsuk meg, törjük le a fás részét, majd mossuk meg, és alaposan csepegtessük le.
A füstölt sajt felét vágjuk fel vékony csíkokra, majd a maradékot reszeljük le.
A pizzatésztát csomagoljuk ki, és a szélétől kb. 2 cm-re rakjuk rá a vékonyra szeletelt sajtot, majd hajtsuk rá a tésztát, és az ujjunkkal kicsit nyomkodjuk le.
A mascarponéhoz (v. krémsajthoz) adjuk hozzá a reszelt sajtot, a tejfölt, az apróra vágott kaprot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és keverjük alaposan össze.
Ezután egyenletesen kanalazzuk rá a fűszeres krémet a pizzatésztára, majd rakjuk rá a spárgát is.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt süssük készre. (Én légkeverésnél 170 fokon, 40 percig sütöttem.)
A sütőből kivéve hagyjuk a lepényt hűlni, mielőtt tálalnánk.
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk. Melegen és hidegen egyaránt finom.....