Spárgás lepény

Spárgás lepény

Az elkészült lepény melegen is, és hidegen is, egyaránt finom.

2 személyre

  • 1 csomag Tante Fanny pizzatészta
  • 1 csomag zöld spárga
  • 10 dkg mascarpone (v. krémsajt)
  • 2 evőkanál tejföl (20%-os)
  • 1 csokor kapor
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt színes bors (ízlés szerint)
  • 15 dkg füstölt sajt
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A spárgát hajlítsuk meg, törjük le a fás részét, majd mossuk meg, és alaposan csepegtessük le.

A füstölt sajt felét vágjuk fel vékony csíkokra, majd a maradékot reszeljük le.

A pizzatésztát csomagoljuk ki, és a szélétől kb. 2 cm-re rakjuk rá a vékonyra szeletelt sajtot, majd hajtsuk rá a tésztát, és az ujjunkkal kicsit nyomkodjuk le.

A mascarponéhoz (v. krémsajthoz) adjuk hozzá a reszelt sajtot, a tejfölt, az apróra vágott kaprot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és keverjük alaposan össze.

Ezután egyenletesen kanalazzuk rá a fűszeres krémet a pizzatésztára, majd rakjuk rá a spárgát is.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt süssük készre. (Én légkeverésnél 170 fokon, 40 percig sütöttem.)

A sütőből kivéve hagyjuk a lepényt hűlni, mielőtt tálalnánk.

Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk. Melegen és hidegen egyaránt finom.....