Spárgatorta recept

Spárgatorta
0.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
2303

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A spárgatorta önmagáért beszél, álljon itt hát mindössze egy praktikus tanács: érdemes a sütőforma alá egy alufólialapot csúsztatni, hogy a sütés közben kiszivárgó lét felfogva megóvja a sütőt.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 14 dkg liszt egy kevés a formázáshoz
  • 1 db tojás
  • 0.5 kiskanál só
  • 5 dkg hideg vaj és egy kevés a sütőformához
  • 1 kiskanál száraz élesztő

A töltelékhez:

  • 2 db tojás
  • 25 dkg zöld spárga
  • 5 dkg reszelt parmezán sajt
  • 5 dkg vékony csíkokra vágott pármai sonka
  • só, fekete bors
  • 2.5 dl tej
  • 1 db tojássárgája
  • 5 dkg mélyhűtött zöldborsó

Elkészítés

A tésztához az összes hozzávalót egy tálba tesszük és összegyúrjuk. A tésztát belisztezett munkalapra borítjuk, és 5 percig erőteljesen nyomkodjuk, ütögetjük. Letakarjuk, és meleg helyen 45 percig kelni hagyjuk.

Közben a töltelékhez megmossuk, meghámozzuk, és keresztben félbevágjuk a spárgákat. A spárgavégeket párolóbetétben, lobogó víz fölött kb. 1 percig, majd a spárgafejeket ugyanígy2 percig pároljuk. Kivesszük a lábasból, és hűlni hagyjuk.

A sütőt 200 °C-ra (légkeveréses sütő 180 °C, gázsütő 3–4-es fokozat) előmelegítjük; a sütőformát kivajazzuk. Kinyújtjuk a tésztát, és kibéleljük vele a formát. A sajtot a tésztalapra szórjuk, a spárgát, a sonkát és a zöldborsót ráterítjük.

Felverjük a tojásokat és a tojássárgáját, besózzuk, megborsozzuk. Felforraljuk a tejet, fokozatosan a tojásos masszához keverjük, majd az egészet a tésztára öntjük. A formát a sütőbe toljuk, 5 perc múlva a sütő hőmérsékletét 180 °C-ra (légkeveréses sütő 160 °C, gázsütő 2–3-as fokozat) mérsékeljük, és a tortát további 25–30 percig sütjük.


Spárgatorta recepthez kapcsolódó receptek

Spárgatorta

Spárgatorta

A spárgatorta önmagáért beszél, álljon itt hát mindössze egy praktikus tanács: érdemes a sütőforma alá egy alufólialapot csúsztatni, hogy a sütés közben kiszivárgó lét felfogva megóvja a sütőt.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés