Spárgás quiche recept

Spárgás quiche

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
1661

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Mit ünneplünk -a spárgát!

2 személyre

  • 20 dkg spárga
  • 10 dkg csirkemellfilé
  • 3 db tojás
  • 1 dl tejszín
  • só, bors

A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 8 dkg vaj
  • 0.5 kiskanál só
  • 2 db tojássárgája

Elkészítés

A lisztet a vajjal, a sóval és a tojássárgájával tésztává gyúrjuk, majd labdát formázunk belőle, fóliába tekerjük és 1 órára hűtőbe tesszük.

A spárgát forró vízben puhára főzzük, majd kivesszük és alaposan lecsepegtetjük. 4-5 szálat félreteszünk belőle.

A főtt spárgát robotgéppel összedolgozzuk a nyers csirkehússal és a tojásokkal, majd hozzákeverjük a tejszínt, és sózzuk, borsozzuk.

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A tésztát kinyújtjuk, egy sütőformába tesszük, és 10-12 percig sütjük, majd a sütőből kivéve hagyjuk egy kicsit hűlni. (A sütőt nem kapcsoljuk ki.)

Ezután belekanalazzuk a spárgás tölteléket, a tetejét elsimítjuk, és a félretett spárgákat csillag alakban ráhelyezzük. Visszatesszük a sütőbe, és 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.


Spárgás quiche recepthez kapcsolódó receptek

Spárgás quiche

Spárgás quiche

Mit ünneplünk -a spárgát!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés