Spárgás quiche recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 70 perc
Megnézték: |
Mit ünneplünk -a spárgát!
- 20 dkg spárga
- 10 dkg csirkemellfilé
- 3 db tojás
- 1 dl tejszín
- só, bors
A tésztához:
- 20 dkg liszt
- 8 dkg vaj
- 0.5 kiskanál só
- 2 db tojássárgája
Elkészítés
A lisztet a vajjal, a sóval és a tojássárgájával tésztává gyúrjuk, majd labdát formázunk belőle, fóliába tekerjük és 1 órára hűtőbe tesszük.
A spárgát forró vízben puhára főzzük, majd kivesszük és alaposan lecsepegtetjük. 4-5 szálat félreteszünk belőle.
A főtt spárgát robotgéppel összedolgozzuk a nyers csirkehússal és a tojásokkal, majd hozzákeverjük a tejszínt, és sózzuk, borsozzuk.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A tésztát kinyújtjuk, egy sütőformába tesszük, és 10-12 percig sütjük, majd a sütőből kivéve hagyjuk egy kicsit hűlni. (A sütőt nem kapcsoljuk ki.)
Ezután belekanalazzuk a spárgás tölteléket, a tetejét elsimítjuk, és a félretett spárgákat csillag alakban ráhelyezzük. Visszatesszük a sütőbe, és 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.