Spenót recept

Spenót
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
4792

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Kedő szakácsoknak bátran ajánljuk ezt a spenót receptet!

4 személyre

  • 1 kg spenót (paraj) vagy 2 doboz mélyhűtött paraj
  • 3 evőkanál olaj vagy 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 4 dl tej vagy főzőtejszín
  • só, törött bors és fokhagyma

Elkészítés

A spenótot megtisztítjuk és sok vízben jól átmossuk. Lábasban, kevés vízzel puhára pároljuk. (Ha mirelitből készítjük, felengedés után pároljuk.)

A zsiradékból és a lisztből világos rántást készítünk, hozzáadjuk a spenóthoz, és tejjel vagy tejszínnel felengedjük, megsózzuk és összeforraljuk.

Ízlés szerint törött borssal vagy fokhagymával ízesítjük.


Spenót recepthez kapcsolódó receptek

Spenót

Spenót

Kedő szakácsoknak bátran ajánljuk ezt a spenót receptet!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Spenót recepthez

Vozár ferencné - 2011. július 11.
Én ugyan nem szeretem,de az unokámnak /4éves./ rendszeresen főzök.Fokhagyma kell! Van,hogy sajtkrémmel "sűrítem". :)Jöhet mellé a bundás! :)))
thumb
marcello - 2010. szeptember 21.
A zsemle és a felvert tojás is érdekes sürítési eljárásnak hangzik. Nálunk családi tradícióként a spenót mellé bundáskenyér került mindig az asztalra, úgy az igazán finom!
alice777 - 2010. április 16.
A spenótot nagyon imádom, persze úgy, ahogy anyukámtól tanultam. A fenti recept majdnem jó, csak hiányzik belőle még egy hozzávaló, a zsömle. 2-3 zsömlét vagy kiflit beáztatok vízbe, majd kicsavarva a spenóthoz adom, és tejjel jól összeforralom. Lehet még felvert tojást is belekeverni, így sokkal tartalmasabb és jobb ízű.
pinokkió - 2010. április 02.
A spenótból a fokhagyma, szerintem elengedhetetlen. Csak akkor jön ki igazán az íze.