Spenót bundás kenyérrel

Spenót bundás kenyérrel

Gyors és finom főzelék

4 személyre

  • 1 kg spenót
  • 2 db tojássárgája
  • 2 dl tejszín
  • só, bors

A bundás kenyérhez:

  • 4 szelet kenyér
  • 1 dl tej
  • 2 db tojás
  • olaj vagy vaj a sütéshet
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A megtisztított spenótot enyhén sós vízben puhára főzzük, majd lecsepegtetjük és átpasszírozzuk.

Egy főzőedényben a tojássárgájával és a tejszínnel simára keverjük, 2-3 percig forraljuk, majd sózzuk, borsozzuk.

A kenyérszeleteket rövid időre tejbe mártjuk, majd a felvert tojásba forgatjuk, és vajban aranybarnára sütjük. Megsózzuk és a spenót mellé tálaljuk.