Spenót recept

Spenót
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

25 perc

Megnézték:
1744

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Fokhagyma is mehet bele - de anélkül is szeretjük!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 3 l víz
  • 3 dkg só
  • 1.5 kg friss spenót
  • 6 dkg vaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1.5 dl tejszín
  • só, bors

Elkészítés

A vizet a sóval együtt felforraljuk. Míg a víz melegszik, a spenótot megtisztítjuk, majd kisebb adagokban beletesszük a vízbe.

A spenótot 5 percig főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük,

alaposan lecsepegtetjük, és kézzel is kinyomkodjuk belőle a vizet.

A vajat felhevítjük, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és világosbarnára pároljuk. Hozzáadjuk a felvágott spenótot, sózzuk, borsozzuk, és állandó kevergetés mellett összemelegítjük.

Végül hozzáöntjük a tejszínt, további 5 percig főzzük, majd előmelegített tányérokon tálaljuk.


Spenót recepthez kapcsolódó receptek

Spenót

Spenót

Fokhagyma is mehet bele - de anélkül is szeretjük!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés