Spenót tükörtojással friss spenótból recept

Spenót tükörtojással friss spenótból
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
ibi1950

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
13280

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A háztartásban csak ketten vagyunk, ezért készül ilyen kevés mennyiségben. Sőt, az elfogyasztása is rám vár, mert a párom nem szereti, én viszont imádom!

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók

  • 30 dkg spenótlevél
  • 1 evőkanál delikát ételízesítő
  • 2 evőkanál olaj
  • liszt
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 dl tej
  • 1 db korpás zsemle

Elkészítés

A megmosott spenótlevelek vastag szárát eltávolítjuk és az ételízesítős vízben a fokhagyma gerezdekkel együtt megfőzzük. Amikor a fokhagyma már puha, kiszedjük és összezúzzuk. Az olajat feltesszük, felhevítjük, és annyi lisztet teszünk hozzá, amennyit felvesz. Világos rántást készítünk, majd a zúzott fokhagymát rátesszük és kis ideig együtt sütjük, de csak addig, amíg a rántásunk világos marad. Vigyázzunk, nehogy a hagyma megégjen! Rátesszük a leszűrt, összevágott, megfőtt parajlevelet, majd felöntjük a főzőlével, és együtt főzzük tovább. A tejet felforraljuk, és leforrázzuk vele a kockára vágott zsemlét, majd villával kissé össze is nyomkodjuk. Ezután belekeverjük a spenótmártásba.

Újraforrás után már nem főzzük. Amennyiben szükséges, közben sóval utóízesítjük. A spenót főzőleve helyett használhatunk maradék húslevest is. Személyenként 1-2 tükörtojást készítünk feltétnek.

Jó étvágyat kívánok!


Spenót tükörtojással friss spenótból recepthez kapcsolódó receptek

További Szezon kategóriák

Spenót tükörtojással friss spenótból

Spenót tükörtojással friss spenótból

A háztartásban csak ketten vagyunk, ezért készül ilyen kevés mennyiségben. Sőt, az elfogyasztása is rám vár, mert a párom nem szereti, én viszont imádom!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés