A háztartásban csak ketten vagyunk, ezért készül ilyen kevés mennyiségben. Sőt, az elfogyasztása is rám vár, mert a párom nem szereti, én viszont imádom!
A megmosott spenótlevelek vastag szárát eltávolítjuk és az ételízesítős vízben a fokhagyma gerezdekkel együtt megfőzzük. Amikor a fokhagyma már puha, kiszedjük és összezúzzuk. Az olajat feltesszük, felhevítjük, és annyi lisztet teszünk hozzá, amennyit felvesz. Világos rántást készítünk, majd a zúzott fokhagymát rátesszük és kis ideig együtt sütjük, de csak addig, amíg a rántásunk világos marad. Vigyázzunk, nehogy a hagyma megégjen! Rátesszük a leszűrt, összevágott, megfőtt parajlevelet, majd felöntjük a főzőlével, és együtt főzzük tovább. A tejet felforraljuk, és leforrázzuk vele a kockára vágott zsemlét, majd villával kissé össze is nyomkodjuk. Ezután belekeverjük a spenótmártásba.
Újraforrás után már nem főzzük. Amennyiben szükséges, közben sóval utóízesítjük. A spenót főzőleve helyett használhatunk maradék húslevest is. Személyenként 1-2 tükörtojást készítünk feltétnek.
Jó étvágyat kívánok!