Spenótkrémmel töltött tojás recept

Spenótkrémmel töltött tojás
3 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
947

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ha valaki azt gondolja hogy a spenót nem neki való eledel, akkor kiábrándítom! Remek fogás reggelire-vacsorára. Én is így gondolkoztam anno fiatal koromban, de azt mondhatom, ez a tojásos-spenótos étel kiváló ízekkel bír. Ajánlatos elkészíteni, mert garantált a siker. Az én kisunokáim imádták! Kiváló szakácsnőnk Lajos Mari alkotását készítettem el, kicsit egyszerűbben, szolidabban. Köszönet érte!

4 személyre

  • 5 db tojás
  • só, bors
  • 250 gr újzélandi spenót
  • 3 evőkanál majonéz
  • 1 kávéskanál csípős vagy dijoni mustár
  • 1 gerezd fokhagyma
  • szerecsendió
  • 1 evőkanál főtt kukorica
  • 4 db koktélparadicsom

Elkészítés

A tojásokat megmossuk, sós vízben keményre főzzük kb. 10 perc, hideg vízzel leöblítve lehűtjük.

Néhány szép, kisebb spenótlevelet félreteszünk a díszítéshez, a többit megtisztítjuk, váltott vízben megmossuk, és lobogva forró, enyhén sós vízben 2 percig főzzük. Leszűrjük, azonnal bő hideg vízzel leöblítjük, jól lecsepegtetjük, alaposan kinyomkodjuk belőle a vizet, és finomra-pépesre vágjuk.

A tojásokat meghámozzuk, „deréktájban”, körben, késheggyel cakkosan bevágjuk, és óvatosan, hogy a cakkok hegye épségben maradjon, kettényitjuk őket. Aljukból levágunk egy vékony szeletkét, hogy ne billegjenek majd a tálon. Sárgájukat kiemeljük, tálkába tesszük.

A tojássárgákhoz adjuk a spenótpürét, a majonézt, a mustárt, az áttört fokhagymát, ízlés szerint frissen reszelt szerecsendiót egy csipetet, sót és borsot, habosra keverjük. 10-12 mm átmérőjű, sima csőrbetéttel ellátott nyomózsákba szedjük, és a tojásfehérje alapba töltjük. Egy dobozba tegyük lefedve tálalásig hidegen tartjuk.

Tálaláskor megmossuk és szárazra lapogatjuk a félretett spenótleveleket. A paradicsomot megmossuk, szárcsonkját kivágjuk, ketté szeljük. A töltött tojásokat szép színes lapostányérra rendezzük, tetejüket 1-1 szem kukoricával díszítjük, a tányér peremét pedig kirakjuk a spenótlevelekkel és a paradicsomfelekkel. Előételként vagy sonka mellé kínálhatjuk.


Spenótkrémmel töltött tojás recepthez kapcsolódó receptek

Spenótkrémmel töltött tojás

Spenótkrémmel töltött tojás

Ha valaki azt gondolja hogy a spenót nem neki való eledel, akkor kiábrándítom! Remek fogás reggelire-vacsorára. Én is így gondolkoztam anno fiatal koromban, de azt mondhatom, ez a tojásos-spenótos étel kiváló ízekkel bír. Ajánlatos elkészíteni,…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés