Spenótos-baconös sült tojás recept

Spenótos-baconös sült tojás
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
940

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Napindító - vagy napzáró!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 db angol muffin (vagy császárzsemle)
  • 6 szelet bacon
  • 15 dkg bébispenót
  • só, bors
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál tejszín

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A muffinokat kettévágjuk, és vágott felüket a sütő grillfokozatán aranybarnára pirítjuk. A sütő grillfokozatát kikapcsoljuk, de továbbra is 200 °C-on tartjuk.

A baconszeleteket ropogósra sütjük, majd konyhai papírtörlőn leitatjuk róluk a zsírt. A kisült szalonnazsírt egy tálkába öntjük és félretesszük.

A spenótot a serpenyőbe tesszük, sózzuk, borsozzuk, közepes lángon egy percig fonnyasztjuk, majd alaposan lecsepegtetjük.

A szalonnazsírral kikenjük 4 szufléforma belsejét, és vágott felükkel felfelé beletesszük a muffinokat.

Rákanalazzuk a spenótot, megszórjuk a darabokra tört baconnel, majd óvatosan 1-1 tojást ütünk a formákba, ügyelve arra, hogy a sárgája egyben maradjon.

A tetejére 1-1 evőkanál tejszínt kanalazunk, sózzuk, borsozzuk, és a sütőben 12-15 perc alatt megsütjük (úgy jó, ha a sárgája még folyós).


Spenótos-baconös sült tojás recepthez kapcsolódó receptek

Spenótos-baconös sült tojás

Spenótos-baconös sült tojás

Napindító - vagy napzáró!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés