Spenótos-csirkés lasagne recept

Spenótos-csirkés lasagne
4.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
4802

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A nagy motivátor - Csak akkor kapod meg, ha...

4 személyre

  • 50 dkg spenót
  • 1 db tojás
  • 20 dkg ricotta
  • 5 dl csirkehúsalaplé
  • 3.5 dl tej
  • 12 db lasagnelap
  • 30 dkg főtt csirkehús
  • 15 dkg reszelt mozzarella

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Egy edényben összekeverjük az összevágott spenótot, a tojást és a ricottát, egy másikban pedig az alaplét és a tejet.

Egy 16x32 cm-es hőálló edény aljába kanalazunk 1,5 dl tejes alaplét, és ráfektetünk 4 lasagnelapot. Rákanalazzuk a spenótos ricotta és a kockára vágott hús felét, és megszórjuk a mozzarella egyharmadával.

Erre újabb 1,5 dl alaplét öntünk, majd újabb réteg tésztalap következik, végül a maradék spenótos ricotta és a hús, és egy újabb adag mozzarella.

A tetejére tesszük a maradék tésztalapot, meglocsoljuk a maradék alaplével, megszórjuk a mozzarellával, és sütőben 35-40 percig sütjük. Tálalás előtt 15 percet állni hagyjuk.


Spenótos-csirkés lasagne recepthez kapcsolódó receptek

Spenótos-csirkés lasagne

Spenótos-csirkés lasagne

A nagy motivátor - Csak akkor kapod meg, ha...

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés