Spenótos-fetás muffin recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 40 perc
Megnézték: |
Fetafétis? Van egy muffinunk, amelyért rajonghat!
A recept hozzávalói ( személyre)
- 30 dkg mélyhűtött spenót
- 8 dkg liszt
- 8 dkg kukoricadara
- 1 evőkanál cukor
- 1 evőkanál sütőpor
- 0.25 kiskanál só
- 2 evőkanál étolaj
- 3 db tojásfehérje
- 12 dkg ricotta
- 6 dkg feta sajt
- 2 evőkanál reszelt parmezán
- 2 evőkanál apróra vágott sült paprika
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra. A kiengedett spenótot konyhai papírtörlők közé tesszük, és kinyomkodjuk belőle a nedvességet.
Összekeverjük a lisztet, a kukoricadarát, a cukrot, a sütőport és a sót, majd összedolgozzuk az olajjal. Ezután hozzákeverjük a spenótot és a többi hozzávalót.
A masszát egy muffinsütő vékonyan kiolajozott vagy muffinpapírral kibélelt mélyedéseibe kanalazzuk (ne töltsük tele!), és 20-25 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve tálalás előtt 5-10 percig hűlni hagyjuk.
Spenótos-fetás muffin
Fetafétis? Van egy muffinunk, amelyért rajonghat!