Spenótos-fetás muffin

Spenótos-fetás muffin

Fetafétis? Van egy muffinunk, amelyért rajonghat!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 30 dkg mélyhűtött spenót
  • 8 dkg liszt
  • 8 dkg kukoricadara
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál sütőpor
  • 0.25 kiskanál só
  • 2 evőkanál étolaj
  • 3 db tojásfehérje
  • 12 dkg ricotta
  • 6 dkg feta sajt
  • 2 evőkanál reszelt parmezán
  • 2 evőkanál apróra vágott sült paprika
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra. A kiengedett spenótot konyhai papírtörlők közé tesszük, és kinyomkodjuk belőle a nedvességet.

Összekeverjük a lisztet, a kukoricadarát, a cukrot, a sütőport és a sót, majd összedolgozzuk az olajjal. Ezután hozzákeverjük a spenótot és a többi hozzávalót.

A masszát egy muffinsütő vékonyan kiolajozott vagy muffinpapírral kibélelt mélyedéseibe kanalazzuk (ne töltsük tele!), és 20-25 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve tálalás előtt 5-10 percig hűlni hagyjuk.