Spenótos-fetás pite recept

Spenótos-fetás pite

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

95 perc

Megnézték:
1107

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ínyencség spenótból!

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kg spenót
  • 3 evőkanál frissen aprított petrezselyem
  • 1 evőkanál frissen aprított kapor
  • 2 evőkanál reszelt citromhéj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál tejföl
  • 30 dkg feta sajt
  • 2 lap leveles tészta
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál tejszín

Elkészítés

A vajat közepes lángon felhevítjük, hozzáadjuk a szeletekre vágott fokhagymát és a megtisztított spenótot, 1-2 perc alatt megfonnyasztjuk, majd lecsepegtetjük, és félretesszük hűlni.

A petrezselymet összekeverjük a kaporral, a citromhéjjal, az olívaolajjal és a tejföllel, majd összeforgatjuk az elmorzsolt fetával.

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A tésztát 4 mm vastagságúra nyújtjuk, majd 2 darab 16x8cm-es és 10 darab 24x4 cm-es téglalapot vágunk belőle.

A 16x8 cm-es téglalapokat hosszában egy sütőformába fektetjük úgy, hogy a végeik túllógjanak a sütőformán. A többi téglalapot keresztben fektetjük a sütőformába úgy, hogy széleik aszimmetrikusan lógjanak túl a forma peremén, hogy a hosszabbra hagyott tésztavég visszahajtva el tudja majd fedni a rövidebb részt.

A fetás keveréket a tésztára kanalazzuk, a tetején elrendezzük a spenótot, majd a tészta kilógó részeit visszahajtjuk úgy, hogy a hosszabb rész fedje a rövidebbet, és a széleket összezárjuk. A tetejét megkenjük a tojással elkevert tejszínnel, majd sütőben 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.


Spenótos-fetás pite recepthez kapcsolódó receptek

Spenótos-fetás pite

Spenótos-fetás pite

Ínyencség spenótból!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Spenótos-fetás pite recepthez

Hugi - 2012. augusztus 29.
Kitünő!