Spenótos-ricottás gnocchi recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 25 perc
Megnézték: |
Gazdag zöldséges gombócok
- 45 dkg spenót
- 1 evőkanál olívaolaj + a tetejére
- 30 dkg ricotta
- 4 dkg reszelt parmezán + a tetejére
- 1 evőkanál reszelt citromhéj
- 19 dkg liszt + a gyúráshoz
- 2 db tojás
- 6 db paradicsom
- 0.5 marék bazsalikom
- só, bors
Elkészítés
A spenótot forró olajon kissé megfonnyasztjuk, majd alaposan kinyomkodjuk, és összedolgozzuk a ricottával, a parmezánnal, a citromhéjjal, a liszttel és a tojásokkal.
A puha tésztát két részre osztjuk, belisztezett felületen kb. 40 cm hosszú hengereket gyúrunk belőle, majd 3 cm-es darabokra vágjuk, és lobogó sós vízben 5 perc alatt készre főzzük.
A gnocchit a felszeletelt paradicsommal együtt tányérokra szedjük, megszórjuk a bazsalikommal, sózzuk, borsozzuk, és olívaolajjal meglocsolva, parmezánnal megszórva tálaljuk.
Spenótos-ricottás gnocchi recepthez kapcsolódó receptek
Spenótos-ricottás gnocchi
Gazdag zöldséges gombócok