Spenótos-ricottás gnocchi recept

Spenótos-ricottás gnocchi
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

25 perc

Megnézték:
1894

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Gazdag zöldséges gombócok

4 személyre

  • 45 dkg spenót
  • 1 evőkanál olívaolaj + a tetejére
  • 30 dkg ricotta
  • 4 dkg reszelt parmezán + a tetejére
  • 1 evőkanál reszelt citromhéj
  • 19 dkg liszt + a gyúráshoz
  • 2 db tojás
  • 6 db paradicsom
  • 0.5 marék bazsalikom
  • só, bors

Elkészítés

A spenótot forró olajon kissé megfonnyasztjuk, majd alaposan kinyomkodjuk, és összedolgozzuk a ricottával, a parmezánnal, a citromhéjjal, a liszttel és a tojásokkal.

A puha tésztát két részre osztjuk, belisztezett felületen kb. 40 cm hosszú hengereket gyúrunk belőle, majd 3 cm-es darabokra vágjuk, és lobogó sós vízben 5 perc alatt készre főzzük.

A gnocchit a felszeletelt paradicsommal együtt tányérokra szedjük, megszórjuk a bazsalikommal, sózzuk, borsozzuk, és olívaolajjal meglocsolva, parmezánnal megszórva tálaljuk.


Spenótos-ricottás gnocchi recepthez kapcsolódó receptek

Spenótos-ricottás gnocchi

Spenótos-ricottás gnocchi

Gazdag zöldséges gombócok

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés