Spenótos-ricottás gombóc recept

Spenótos-ricottás gombóc
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1318

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A gyorsan és egyszerűen elkészíthető spenótos-ricottás gombócokhoz nagyon jól illik a sajtmártás.

2 személyre

  • 20 dkg spenót
  • 15 dkg ricotta
  • 1 marék petrezselyemzöld
  • 10 dkg liszt (12 dkg)
  • 1 db tojás (nagy)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg sajt (nálam gouda)
  • szerecsendió
  • őrölt bors

Elkészítés

A spenótot forrásba lévő vízbe tesszük, és 2-3 percig főzzük. Ezután leszűrjük, lecsepegtetjük, majd kinyomkodjuk belőle a vizet. Az alaposan kinyomkodott spenótot és a petrezselyemzöldet nagyobb darabokra felvágjuk.

Egy tálba beletesszük a ricottát, majd hozzáadjuk az összevágott spenótot, a petrezselyemzöldet, belenyomjuk a fokhagymagerezdeket, ízlés szerint sózzuk, megszórjuk őrölt borssal, szerecsendióval, és villával alaposan összekeverjük.

Ezután beleütjük az egész tojást, hozzáadjuk a lisztet, és kézzel formázható masszává összegyúrjuk. (Ha túl lágy lenne a massza, akkor lisztet még adhatunk hozzá.)

A masszából vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk, majd egy tálcára helyezve kb. 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni. (Én 15 percre a fagyasztóba tettem be, hogy kissé megdermedjen.)

Egy edényben enyhén sós vizet forralunk, majd belehelyezzük a gombócokat. Megvárjuk, míg feljönnek a víz tetejére, és ettől számítva kb. 2 percig főzzük. Ezután szűrővel kiemeljük a vízből, jól lecsepegtetjük, majd tálalásig melegen tartjuk.

Tálalhatjuk reszelt sajttal megszórva, tejföllel megcsorgatva, ízlés szerint salátával vagy éppen sajtmártással. (Én sajtmártással és olívaolajjal meglocsolva tálaltam.)


Spenótos-ricottás gombóc recepthez kapcsolódó receptek

Spenótos-ricottás gombóc

Spenótos-ricottás gombóc

A gyorsan és egyszerűen elkészíthető spenótos-ricottás gombócokhoz nagyon jól illik a sajtmártás.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Spenótos-ricottás gombóc recepthez

thumb
Gizi - 2014. január 05.
Kedves Zsuzsa! Nagyon köszönöm a jókívánságot, és én is viszont kívánom Neked és kedves Családodnak. Az ünnepek gyorsan elteltek, és megint előttünk áll egy új, és reméljük jobb év mint a tavalyi volt. Üdvözlettel: Gizi
thumb
Gizi - 2014. január 05.
Kedves Edit! Én nagyon szeretem a spenótot és már alig várom, hogy frissen tudjam leszedni és elkészíteni. Jó ötlet a gomba vagy paradicsommártás ehhez a gombóchoz, egy próbát mindenképpen megér.
thumb
Némethné Zsuzsa - 2014. január 05.
Kedves Gizike!Először is boldog újévet,remélem kellemesen teltek az ünnepek.Ez a recepted nagyon tetszik,feltétlenül kipróbálom.Köszönöm,és szép napokat!Üdv:Zsuzsa.
edit.kolya@gmail.com - 2014. január 03.
Feltétlenűl kipróbálom, talán a gombamártás és a paradicsommártás is jó hozzá. Tetszik! Sokan nem tudják, hogy a spenót miben segít a szervezetünknek én utána néztem.