Spenótos-sajtos makaróni recept

Spenótos-sajtos makaróni
4 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
2263

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


3 személyre

  • 22.5 dkg makaróni vagy szarvacskatészta
  • 3 evőkanál vaj
  • 3 dkg liszt
  • 7.5 dl tej
  • 40 dkg kecskesajt
  • 12 dkg bébispenót
  • só, bors
  • 4 db paradicsom

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra. A tésztát lobogó sós vízben 4 perc alatt félig megfőzzük.

A vajat közepes lángon felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, 1 percig kevergetjük, majd lassan hozzáöntjük a tejet, és folyamatosan kevergetve kb. 10 perc alatt besűrítjük.

A tűzről levéve hozzáadjuk a kecskesajt háromnegyedét és a bébispenótot, belekeverjük a tésztát, sózzuk, borsozzuk, majd egy sütőedénybe simítjuk.

Befedjük a vékonyra szeletelt paradicsommal, megszórjuk a maradék kecskesajttal, és kb. 45 perc alatt aranybarnára sütjük. Tálalás előtt 10 percet állni hagyjuk.


Spenótos-sajtos makaróni recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés