Spenótos borsóleves

Spenótos borsóleves

Duplán zöld - duplán egészséges

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 szál szár zeller
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 7.5 dl hús- vagy zöldségalaplé
  • 15 dkg borsó
  • 15 dkg spenót
  • 15 dkg vízitorma vagy zsázsa
  • 1.5 dl tejszín
  • 1 marék frissen aprított snidling
  • só, bors
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Felhevített olajon 10 percig pároljuk az apróra vágott zellert, hagymát és a karikára vágott fokhagymát.

Hozzáöntjük az alaplét, majd mikor már forr, hozzáadjuk a borsót, és fedő alatt 10 percig főzzük.

Közben a spenótot és a vízitormát megtisztítjuk, nem túl apróra összevágjuk, majd hozzáadjuk a leveshez, és további 10 percig főzzük.

Ezután a levest botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadunk 1 dl tejszínt, és sózzuk, borsozzuk. Kicsit visszamelegítjük, majd tálaláskor a tányérokban hozzákeverjük a maradék tejszínt, és megszórjuk snidlinggel.