Spenótos csőtészta babbal és articsókával

Spenótos csőtészta babbal és articsókával

A színes zöldségekből és rövid csőtésztából álló ízletes fogás sok otthonban az egész család kedvence.

4 személyre

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • 1 piros húsú paprika
  • 17.5 dkg rövid száraztészta (pl. rigatoni)
  • só és fekete bors
  • 40 dkg darabolt konzerv paradicsom
  • 1 csipet szárított oregano (szurokfű)
  • 1 olasz cipó
  • 22.5 dkg mélyhűtött fejtett bab
  • 35 dkg zsenge spenót
  • 30 dkg konzerv articsókaszív
  • 5 dkg frissen reszelt parmezán sajt
  • 0.5 kiskanál barna cukor
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Egy nagy fazékban vizet forralunk. Alacsony hőfokon előmelegítjük a sütőt. Az olívaolajat egy nagy edényben alacsony hőfokon felforrósítjuk. A hagymát megtisztítjuk és durvára összevágjuk, a fokhagymát megtisztítjuk és összezúzzuk, mindkettőt az olajban puhára pároljuk.

A paprikát megmossuk, félbevágjuk, majd csíkokra vágjuk. A hagymához adjuk, és az egészet 2 percig pirítjuk.

A tésztát a forrásban lévő vízbe tesszük, megsózzuk. Kb. 10–12 percig főzzük.

A paradicsomot, az oreganót és a cukrot a paprikához adjuk, megborsozzuk. Felforraljuk és félig lefedve 10 percig lassan főzzük.

A cipót felmelegítjük a sütőben. A babot a paradicsomos mártásba tesszük, a mártást újra felforraljuk, és 3 percig lassan főzzük.

A spenótot megmossuk, lecsepegtetjük és eltávolítjuk a vastagabb ereket. A leveleket a mártásba tesszük és még 3 percig főzzük.

Az articsókát leszűrjük és négybe vágjuk. A tésztát leszűrjük. Mindkettőt a mártásba tesszük, és 1–2 percig melegítjük.

A tésztát a mártással egy tálra tesszük, megszórjuk a parmezánnal és forró kenyérrel tálaljuk.