Spenótos nokedli pirított szalonnával recept

Spenótos nokedli pirított szalonnával
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Andi

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
1998

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A spenótos nokedlit kínálhatjuk például egy könnyű gyümölcsleves után, második fogásként. Igazán laktató, ízletes étel.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Nokedlihez:

  • 50 dkg liszt
  • 2 kávéskanál só
  • 2 dl spenótpüré
  • 5 db tojás
  • 2 ek víz
  • 3 gerezd fokhagyma

Továbbá:

  • szalonna

Elkészítés

Egy nagyobb edénybe vizet forralunk.

A nokedli tésztát összeállítjuk: a lisztbe szórjuk a sót, belezúzzuk a fokhagymát, beleütjük a tojásokat és beleöntjük a spenótpürét.

Alaposan összedolgozzuk. Ha szükséges, tehetünk bele 1-2 evőkanál vizet. A tészta jó könnyű legyen, ne túl kemény és ne túl híg. Szaggassuk a lobogó vízbe. Addig főzzük, míg fel nem jönnek a nokedlik a víz tetejére. Szűrjük le és tegyük fél percre hideg vízbe, majd megint szűrjük le.

Amíg lecsöpög, a szalonnát vágjuk apró csíkokra és pirítsuk zsírjára. Öntsük rá a nokedlit és kis lángon melegítsük át az egészet.


Spenótos nokedli pirított szalonnával recepthez kapcsolódó receptek

Spenótos nokedli pirított szalonnával

Spenótos nokedli pirított szalonnával

A spenótos nokedlit kínálhatjuk például egy könnyű gyümölcsleves után, második fogásként. Igazán laktató, ízletes étel.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés