Spenótos olajfalevél tészta kacsazúza pörkölttel

Spenótos olajfalevél tészta kacsazúza pörkölttel

Egyszerű az egész, adott volt a tészta, és kaptam kacsazúzát. Már összeállt az ebéd a fejemben.

2 személyre

  • 50 dkg kacsazúza tisztítva
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál maggi szójaszószos ételízesítő
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 db enyhén csípős kosszarvú paprika
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 evőkanál mártássűrítő por
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 evőkanál friss majoranna
  • 1 evőkanál sürített paradicsom
  • 0.5 csomag spenótos olíva levél formájú olasz tészta
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Először a zúzát megmossuk, megtisztítjuk, majd kockára vágjuk. A hagymát felkockázzuk tisztítás után, olívaolajon megpirítjuk a felaprított fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk, majd a fűszerpaprikával megszórjuk, és rádobjuk a zúzát. Jól elkeverjük, és felöntjük a borral. A zöldpaprikát felkarikázva hozzáadjuk a paradicsomsűrítménnyel együtt. Kevés vizet öntünk még a zúzára, hogy ellepje a lé, majd 2-3 órát lassú tűzön lefedve puhára főzzük. A levét besűrítjük mártásporral, friss majorannát szórunk rá és már tálalható is.

A tésztát lobogó sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, és kevés olívát öntünk rá. A zúzaraguval tálaljuk.