Spenótos pulykatekercs recept

Spenótos pulykatekercs
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
3872

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Amint ebből a receptből is láthatjuk, a friss lasagnét, legyen az készen vásárolt vagy házi, többféleképpen is felhasználhatjuk. Ha házilag készítjük, tegyünk a nyers tésztába friss korianderzöldet vagy oregánót.

4 személyre

  • 1 kiskanál liszt
  • só és fekete bors
  • 1 db vöröshagyma apróra vágva
  • 3 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
  • 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma összevágva
  • 3 db paradicsom meghámozva, földarabolva
  • 35 dkg darált pulykahús
  • 2 db zellerszár apróra vágva
  • 1 evőkanál friss oregánó apróra vágva
  • 8 friss lasagnelap
  • 15 dkg friss zsemlemorzsa
  • 4 szál petrezselyemzöld a díszítéshez

A spenótos öntethez:

  • 2 evőkanál liszt
  • 1 gerezd fokhagyma összevágva
  • 1.5 kiskanál extra szűz olívaolaj
  • 17 dkg spenót összevágva
  • 3.5 dl félzsíros tej
  • frissen reszelt szerecsendió

Elkészítés

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük (gázsütőnél 6-os fokozat). Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Beledobjuk a hagymát meg a zellert, és 5 perc alatt megfonnyasztjuk.

Hozzáadjuk a pulykát és a fokhagymát, majd addig pirítjuk, amíg a hús fehér és morzsalékos lesz (5 perc), közben gyakran megkeverjük, és szétnyomkodjuk az összetapadt húscsomókat. Hozzáadjuk a lisztet, a paradicsomot és az oregánót is, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Időnként megkeverve 10 percig tovább pároljuk.

Közben lobogó vízben 3-5 perc alatt vagy a csomagoláson feltüntetett utasítás szerint haraphatóra („al dente”) főzzük a lasagnét, majd hideg víz alatt leöblítjük és lecsepegtetjük. Egyenként ráfektetjük a lapokat egy konyharuhára, szárazra itatjuk, majd félretesszük őket. A zsemlemorzsa háromnegyed részét a paradicsomos pulykához adjuk.

Egy kis lábasban felhevítjük az olajat a szószhoz, beledobjuk a fokhagymát, és 1 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a spenótot, és 4 percig kevergetjük, hogy a levelek összeessenek. Belekeverjük a lisztet, fokozatosan hozzáöntjük a tejet, és folyamatosan kevergetve felforraljuk. Frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük, sózzuk, borsozzuk.

Egy lapos tűzálló tál alján szétterítjük a spenót felét. 1 kiskanál pulykás tölteléket egy lasagne közepére halmozunk, majd felgöngyöljük a tésztalapot. A roládot a tál egyik végébe csúsztatjuk. A többi lapot is megtöltjük, és a tekercseket szorosan egymás mellé helyezzük a tálba.

A maradék spenótot a tésztára kanalazzuk. A maradék zsemlemorzsát összekeverjük a parmezán sajttal, és a tekercsekre szórjuk. 20-25 percig sütjük a sütőben, illetve addig, amíg a teteje ropogós aranybarnára sül. Petrezselyemszálakkal díszítve azonnal tálaljuk.

Tipp:

• Pulyka helyett lencséből is elkészíthetjük a tölteléket. 35 dkg zöld lencsét lobogó vízben 35-40 perc alatt vagy a csomagoláson feltüntetett utasítás szerint puhára főzünk. Lecsepegtetjük, és a paradicsommal együtt az ételhez adjuk. Ha sikerül beszerezni, friss csombort használunk az oregánó helyett, és 1 evőkanálnyi szójaszószt keverünk a lencséhez.

Miért egészséges?

• Ez a recept a finom és egészséges étel tökéletes példája. A pulykát, amely a legsoványabb húsok egyike, vitaminban gazdag levélzöldséggel dúsított öntettel tálaljuk. Ráadásként a tej és a sajt jelentős mennyiségű kalciumot tartalmaz.

A recept tápértéke:

Adagonként, energia 500 kcal (2100 kJ), fehérje 38 g, zsír 15 g (ebből telített 5 g), szénhidrát 56 g, (ebből cukor 9,5 g), rost 3 g, B12-vitamin, niacin, kalcium, A-, C-vitamin, folsav, réz, kálium, B1-, B2-, B6-, E-vitamin, vas


Spenótos pulykatekercs recepthez kapcsolódó receptek

Spenótos pulykatekercs

Spenótos pulykatekercs

Amint ebből a receptből is láthatjuk, a friss lasagnét, legyen az készen vásárolt vagy házi, többféleképpen is felhasználhatjuk. Ha házilag készítjük, tegyünk a nyers tésztába friss korianderzöldet vagy oregánót.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés